• Waar staan wij voor
  Waar staan wij voor

  Het CDA wil werken aan een uitnodigende, leefbare, zorgzame en een bedrijvige gemeente, waarin beslissingen worden genomen op basis van gerechtigehid, gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit en rentmeesterschap

 • Wie zijn wij
  Wie zijn wij

  Het CDA is een Christen-democratische partij, die van de Bijbelse boodschap uitgaat bij het zoeken naar antwoorden op de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen.

   

   

   

Laatste nieuws

CDA Noardeast-Fryslân op bezoek bij Jansma Burdaard

CDA Noardeast-Fryslân bracht vrijdag een werkbezoek bij familiebedrijf Jansma Burdaard.

Jansma Burdaard ontwikkelt en produceert voor Noord Nederland en in het bijzonder voor Friesland kunststof kozijnen op maat. Volledig in eigen huis. Het hoge afwerkingsniveau en de prachtige uitstraling van deze producten zijn de trots van oprichter Sijmen Jansma die in 1987 het bedrijf oprichtte. In 1994 werd de eerste fabriekshal in gebruik genomen en in 2013 werd het gebouw uitgebreid met een showroom en een nieuwe voorgevel.

Oprichter Sijmen Jansma leidde met trots de CDA delegatie uit Noardeast-Fryslân rond.
Het hele productieproces werd uitgelegd.
Met ruim 40 medewerkers wordt iedere dag hard gewerkt. Een specialist pur sang die iedere dag de beste wil zijn.
De kunststofprofielen worden gemaakt bij REHAU in het Duitse Beieren. Een unieke en sterke samenwerking.
Er is steeds meer vraag naar kunststof kozijnen, niet in de laatste plaats omdat het duurzaam en onderhoudsarm materiaal is.
Wat niet iedereen weet is dat de kunststofsoort waar de kozijnen van Jansma Burdaard van vervaardigd worden 100% recyclebaar is.
Kunststof wordt volledig hergebruikt en afval consequent gescheiden en gebruikt voor nieuwe producten.

Kunststofkozijnen, dakkapellen, deuren, serres, dakgoten en garagedeuren, je komt het allemaal tegen bij Jansma Burdaard.
De CDA delegatie kon met tevredenheid terugkijken op een imposant werkbezoek en de gastheer kreeg van Romke Hoekstra een kleine attentie.

CDA bezoekt Houthandel Barkmeijer vóór 100-jarig jubileum

 KOLLUM – Vrijdag 1 juni heeft CDA Noardeast-Fryslân een bezoek gebracht aan Houthandel Barkmeijer in Kollum. Het bedrijf viert volgend jaar het 100-jarig jubileum en heeft zo’n 15 man personeel in dienst.

De grote kracht van Barkmeijer is de zelfstandigheid van het bedrijf. Door de korte lijnen ontstaat een flexibele daadkrachtige organisatie waarde klant direct van profiteert. Barkmeijer is een groothandel in hout, plaatmateriaal, isolatie en deuren voor de professionele verwerker. De afzetmarkt voor dit bedrijf ligt voor een belangrijk deel in Noardeast-Fryslân. Met name de houtbewerking is een specialiteit van Barkmeijer waarmee zij zich onderscheiden van andere bedrijven in hun sector. Het bedrijf beschikt over een goed ingericht machinale houtbewerkingsafdeling.

De toenemende regelgeving met de bijbehorende “papierwinkel” maakt het ondernemen er niet gemakkelijker op, aldus directeur Jan Kempenaar. Om je positie te blijven behouden is het van belang om goed te anticiperen over wat de markt vraagt. Het bedrijf is dan ook energiebewust aan het bouwen met hout en kan dan ook alle houten componenten die noodzakelijk zijn voor het (ver)bouwen van een laag-energiepand leveren, een goed geïsoleerde woning houdt namelijk meer waarde dan een slecht geïsoleerde woning. Daarbij bespaart de bewoner elke maand vele euro’s in de stookkosten en zorgt een energiezuinige woning voor meer wooncomfort, doordat de binnentemperatuur stabiel is in elk vertrek.

De visie van Houthandel Barkmeijer sluit goed aan bij de Duurzaamheidsvisie en de stimulatie van het Ondernemersklimaat van CDA Noardeast-Fryslân. Na de presentatie en het zien van de bedrijfsfilm kregen de CDA’ers een rondleiding door het bedrijf.

CDA Noardeast-Fryslân roept u op om de ontwikkelingen te volgen via Facebook @CDANoardeastFryslan of op cda.nl/fryslan/noardeast-fryslan.

Barkmeijer

Onze mensen

Bottom ModuleDe fractie van het CDA bestaat momenteel uit vijf leden. 

 

Onze visie

Bottom ModuleHet CDA van Kollumerland heeft een duidelijke vise voor ogen.

Ons geloof

Bottom ModuleAls cda fractie geloven wij in een samenleving waarin de kernwaarden van het CDA, solidariteit, gerechtigheid...

 

Ons beleid

Bottom ModuleWe willen een bruisende gemeente blijven met voldoende voorzieningen in alle dorpen. Sporten, wandelen, fietsen,