• Waar staan wij voor
  Waar staan wij voor

  Het CDA wil werken aan een uitnodigende, leefbare, zorgzame en een bedrijvige gemeente, waarin beslissingen worden genomen op basis van gerechtigehid, gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit en rentmeesterschap

 • Wie zijn wij
  Wie zijn wij

  Het CDA is een Christen-democratische partij, die van de Bijbelse boodschap uitgaat bij het zoeken naar antwoorden op de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen.

   

   

   

Laatste nieuws

Opening Repair Café in Kollum

Op 19 april is het Repaircafé geopend in de winkel van Raderwerk aan de Voorstraat 122 in Kollum.

Het CDA heeft enkele jaren geleden zich al sterk gemaakt voor zo'n repaircafé in het kader van duurzaamheid en het hergebruik van gereedschap en electrische apparaten. Daarom zijn we erg blij met deze opening.

Vrijwilligers leggen graag uit hoe ze het apparaat weer herstellen. Ze hopen mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Het Repaircafé is ook een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Tijdens het repareren van de kapotte spullen kunnen ze gezellig een kopje koffie of thee drinken.

Handige vrijwilligers kunnen zich melden in de winkel van Raderwerk!

Politiek Café groot succes

Café Prins in Kollumerzwaag was woensdagavond het toneel van verhitte discussies. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, organiseerde CDA Kollumerland een politieke avond. De aanwezigen, variërend in leeftijd tussen 18 en 81 jaar, kregen in de tot Politiek Café omgedoopte kroeg, pittige stellingen voor de kiezen. Nederland uit Europa? Vluchtelingen opvangen? Is er toekomst voor onze dorpen in Noordoost Fryslân? Hoe komt het met de landbouw? De sfeer was ontspannen, maar de discussies. Eerste Kamerlid Joop Atsma was aanwezig om zijn visie op de stellingen te geven vanuit de overheid en het landelijke CDA.

De leiding van de avond was in handen van Esther Hanemaaijer. De Dokkumse staat op nummer 31 op de kiestlijst van het CDA. “In geweldige jûn”, zei Esther na afloop. Je ziet op zo’n avond hoe belangrijk het is dat er Friese Kamerleden zijn die zich in Den Haag keihard inzetten voor wat we hier in Fryslân belangrijk vinden. “Dogge wy dat net, dan reitsje wy ús Fryske stim dêr kwyt.” Zoals het er nu uitziet, zitten er na de verkiezingen op 15 maart nog maar 2 of 3 Friezen in de Tweede Kamer. ‘Dat is echt te min op in tal fan 150 Twadde Keamerleden,’ zei Hanemaaijer. Den Haag kan wel wat meer Noordoost Fryslân gebruiken en dát gaat alleen gebeuren, als de Friezen massaal hun stem op de Friese kandidate uitbrengen.

De kiezers mogen in Noordoost Fryslân op 15 maart ook nog een 2de stem uitbrengen. Niet alleen wie er vanuit Fryslân zitting nemen in de Tweede Kamer, maar ook wat de naam van de nieuwe gemeente wordt als Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland in januari 2019 fuseren. In Café Prins mochten de bezoekers hun voorkeur alvast aangeven in een schriftelijke enquête. Van het aantal uitgebrachte stemmen kiest 81% voor Noardeast Fryslân en stemde 19% voor Dokkumerlân. De naam Ie- en Lauwerslân kreeg geen bijval.

Onze mensen

Bottom ModuleDe fractie van het CDA bestaat momenteel uit vijf leden. 

 

Onze visie

Bottom ModuleHet CDA van Kollumerland heeft een duidelijke vise voor ogen.

Ons geloof

Bottom ModuleAls cda fractie geloven wij in een samenleving waarin de kernwaarden van het CDA, solidariteit, gerechtigheid...

 

Ons beleid

Bottom ModuleWe willen een bruisende gemeente blijven met voldoende voorzieningen in alle dorpen. Sporten, wandelen, fietsen,