• Waar staan wij voor
  Waar staan wij voor

  Het CDA wil werken aan een uitnodigende, leefbare, zorgzame en een bedrijvige gemeente, waarin beslissingen worden genomen op basis van gerechtigehid, gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit en rentmeesterschap

 • Wie zijn wij
  Wie zijn wij

  Het CDA is een Christen-democratische partij, die van de Bijbelse boodschap uitgaat bij het zoeken naar antwoorden op de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen.

   

   

   

Laatste nieuws

CDA bezoekt Houthandel Barkmeijer vóór 100-jarig jubileum

 KOLLUM – Vrijdag 1 juni heeft CDA Noardeast-Fryslân een bezoek gebracht aan Houthandel Barkmeijer in Kollum. Het bedrijf viert volgend jaar het 100-jarig jubileum en heeft zo’n 15 man personeel in dienst.

De grote kracht van Barkmeijer is de zelfstandigheid van het bedrijf. Door de korte lijnen ontstaat een flexibele daadkrachtige organisatie waarde klant direct van profiteert. Barkmeijer is een groothandel in hout, plaatmateriaal, isolatie en deuren voor de professionele verwerker. De afzetmarkt voor dit bedrijf ligt voor een belangrijk deel in Noardeast-Fryslân. Met name de houtbewerking is een specialiteit van Barkmeijer waarmee zij zich onderscheiden van andere bedrijven in hun sector. Het bedrijf beschikt over een goed ingericht machinale houtbewerkingsafdeling.

De toenemende regelgeving met de bijbehorende “papierwinkel” maakt het ondernemen er niet gemakkelijker op, aldus directeur Jan Kempenaar. Om je positie te blijven behouden is het van belang om goed te anticiperen over wat de markt vraagt. Het bedrijf is dan ook energiebewust aan het bouwen met hout en kan dan ook alle houten componenten die noodzakelijk zijn voor het (ver)bouwen van een laag-energiepand leveren, een goed geïsoleerde woning houdt namelijk meer waarde dan een slecht geïsoleerde woning. Daarbij bespaart de bewoner elke maand vele euro’s in de stookkosten en zorgt een energiezuinige woning voor meer wooncomfort, doordat de binnentemperatuur stabiel is in elk vertrek.

De visie van Houthandel Barkmeijer sluit goed aan bij de Duurzaamheidsvisie en de stimulatie van het Ondernemersklimaat van CDA Noardeast-Fryslân. Na de presentatie en het zien van de bedrijfsfilm kregen de CDA’ers een rondleiding door het bedrijf.

CDA Noardeast-Fryslân roept u op om de ontwikkelingen te volgen via Facebook @CDANoardeastFryslan of op cda.nl/fryslan/noardeast-fryslan.

Barkmeijer

CDA bezoekt bakker van der Meulen Hallum

Vertegenwoordigers van het CDA uit Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland en daarbij nog twee CDA Statenleden hebben een werkbezoek gebracht aan Van der Meulen “De Meesterbakker”in Hallum. Een familiebedrijf diep in onze regio geworteld sinds 1910 met vestigingen in Hallum en Broeksterwâld.

Van der Meulen staat bekend om zijn beschuit, roggebrood en Melba toast. Het bedrijf heeft afzetmarkten over de gehele wereld en moet de wereldwijde ontwikkelingen daardoor goed blijven volgen zoals het anticiperen op de “Brexit”in Engeland. Wereldwijd is er op dit moment een sterke groei in vraag naar biologische producten. De herkomst van het product, maatschappelijke bewustwording over milieuproblematiek en het consumeren van producten zonder kunstmatige toevoegingen worden steeds belangrijker. Om de positie te blijven behouden in de markt is productvernieuwing en innovatie van je producten een must.

Op dit moment werken er zo’n 130 werknemers bij Van der Meulen met daarbij nog een flexibele schil bestaande uit invalkrachten. Directeur Johannes van der Meulen geeft aan dat een goed contact tussen ondernemer en overheid zeer belangrijk is. Een zichtbare overheid die proactief contact zoekt met bedrijven zodat overheid en bedrijf snel op elkaar kunnen anticiperen en waar nodig elkaar kunnen steunen.

Onze mensen

Bottom ModuleDe fractie van het CDA bestaat momenteel uit vijf leden. 

 

Onze visie

Bottom ModuleHet CDA van Kollumerland heeft een duidelijke vise voor ogen.

Ons geloof

Bottom ModuleAls cda fractie geloven wij in een samenleving waarin de kernwaarden van het CDA, solidariteit, gerechtigheid...

 

Ons beleid

Bottom ModuleWe willen een bruisende gemeente blijven met voldoende voorzieningen in alle dorpen. Sporten, wandelen, fietsen,